Ministrja Krifca takim me fermerët: Aplikoni në skemën e mbështetjes kombëtare

Nga Lushnja ku zhvilloi një takim me fermerë të disa zonave, ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Frida Krifca, kërkoi prej tyre të aplikojnë në skemën e mbështetjes kombëtare. Krifca tha se ky është fondi më i madh që i është akorduar zhvillimit të sektorit bujqësor që prej viteve ‘90.

“Bëhet fjalë për rreth 3.2 miliardë Lekë që do të shkojnë në mënyrë të DPD për sektorin bujqësisë, me 1 miliardë Lekë do të mbështesin sektorin e naftës, dhe ne pretendojmë ta shtrijmë edhe më tej edhe për produkte si ulliri që përfshihet për herë të parë”.

Krifca kërkoi bashkëpunim ndërmjet fermerëve për shitjen e produkteve, dhe theksoi më tej se një vemendje të veçantë do të ketë për prodhimin në sera.

“Prodhimi në sera do të ketë një vemendje të veçantë. Do të kemi mundësi të lehtësojmë kostot e prodhimit për fermerët, pasi jemi përballë një realiteti që të ndihmojnë çmimet”.

Ministrja Frida Krifca theksoi po ashtu se skema e mbështjetjes synon të lehtësojë kostot e prodhimit për fermerët, të cilat janë rritur për shkak të ndikimit nga inflacioni i jashtëm./KlanNews

Të Fundit