Libani vendos të ndalojë filmin “Barbie” për “Promovimin e Homoseksualitetit”

Ministrja e Kulturës e Libanit vendosi të ndalojë filmin “Barbie” nga kinematë të mërkurën, duke thënë se ai “promovon homoseksualitetin” dhe bie ndesh me vlerat fetare.

Ministri Mohammad Mortada tha se filmi u zbulua se “promovon homoseksualitetin dhe transformimin seksual” dhe “kundërshton vlerat e besimit dhe moralit” duke zvogëluar rëndësinë e njësisë familjare.

Libani ishte vendi i parë arab që mbajti javën e krenarisë së homoseksualëve në vitin 2017 dhe në përgjithësi është parë si një strehë e sigurt për komunitetin LGBT në Lindjen e Mesme gjerësisht konservatore.

Por çështja është vënë në fokus më të mprehtë kohët e fundit, duke ndezur tensione. Mawlawi vitin e kaluar mori një vendim për të ndaluar ngjarjet që “promovojnë çoroditje seksuale” në Liban, që kuptohet se i referohen tubimeve miqësore ndaj LGBT.

Të martën, kabineti i Libanit u bëri thirrje qytetarëve që të “kapen” pas vlerave familjare pas një takimi me klerikun më të lartë të krishterë të vendit, Patriarkun Bechara Boutros al-Rai, megjithëse nuk përmendi në mënyrë specifike komunitetin LGBT.

Me Margot Robbie dhe Ryan Gosling si Barbie dhe Ken, filmi dërgon kukullën e Mattel Inc në një aventurë në botën reale. Filmi ka kaluar 1 miliard dollarë në shitjet e biletave në arkë në mbarë botën që nga debutimi i tij më 21 korrik.

Të Fundit