Krimi shëndetsor/ Ekspertët shpjegojnë rreziqet dhe zgjidhjen-Stop-2 Mars 2021

Pasi hyri në magazinat e “Saranda Al”, kamera e fshehtë e “Stop” tregon, sesi përgatitet kackavalli e si ndërrohen etiketat e djathit të prishur, apo djathit të lopës në djathë dhie.Kapllan Sulaj, ekspert i ushqimit, shpjegon mënyrën, sesi është rregulluar me ligj cështja e sigurisë ushqimore, duke filluar nga gjurmueshmëria e produktit, që nis me prodhuesin e deri në tavolinën e konsumatorit.Granit Sokolaj, që drejton një OJF për mbojtjen e konsumatorit shpjegon, se AKU nuk ka laboratorë për analizat vjetore të kontrollit të tregut. Ligji ekziston, por shkelësit e tij dënohen shumë pak.Etiketa, sipas tij, duhet të jetë element kyc, për t’u informuar saktë, mbi atë cfarë përmban produkti, që tregtohet.

Të Fundit