Kavaje/ Qyteti pa psikiater, pritet emerimi i ri, nuk preket kempi per pacientet-Stop-23 Prill 2021

Jemi në fshatin Blerimaj në Kavajë, për problemin e shtetasit Dilaver Mukja, i cili ka djalin 25 vjec me probleme të shëndetit mendor. Dilaveri tregon, se të birit i skadon kempi në muajin maj, por nuk bën dot një konsultë, pasi mjeku psikiatër i Kavajës ka ndërruar jetë dhe qyteti akoma nuk ka një mjek tjetër. Mjeku i fshatit dhe i familjes, Musa Hysenaj, ka bërë formularin dhe ka lëshuar rekomandimin për mjekun psikiatër në polikliniken e Kavajës. Ai shpjegon, se ka ndjekur procedurën, për kryerjen e konsultës tek mjeku specialist.Për një përgjigje, se cfarë po ndodh me mungesën e mjekut neuro-psikiatër në Kavajë, takojmë drejtoreshën e spitalit, Loredana Kapidani, e cila na tregon njoftimin e shpalljes së vendit vakant dhe thotë, se janë në pritje të emërimit për mjekun e ri. Por zonja Kapidani sigurn, se nuk do të penalizohen në pagesë ata, që kanë rinovim kempi, pas komunikimit me Qendrën e shëndetit mendor Kavajë.

Të Fundit