“Jeton” pa mushkri, Stop denoncon makabritetin në Vlorë!

Jemi ndalur në Pyllin e Sodës, të cilin vlonjatët e konsiderojnë si mushkëria e Vlorës. Ky pyll artificial, është krijuar në vitet ‘60 me kontributin e ndërmarrjeve dhe të nxënësve dhe ka një sipërfaqe prej rreth 550 ha, nga Plazhi i Vjetër e deri në Zvërnec dhe një pjesë e tij, është zonë e mbrojtur.Ajo që pamë në Pyllin e Sodës është një panoramë e trsihtë. Pemë të dëmtuara, nga natyra ose nga njeriu, me zjarre apo prerje pemësh. Nëse nuk i kushtohet vëmendje, shumë shpejt mund të mos flasim më për Pyllin e Sodës.Niko Dumani, ambientalist, shprehet, se për ruajtur mushkërinë e qytetit të Vlorës, duhet të merren masa nga pushteti lokal.

Të Fundit