India bën historinë, sonda e saj kozmike ulet në sipërfaqen e Hënës

Sonda kozmike indiane Chandrayaan-3 ka prekur sipërfaqen hënore, duke e bërë Indinë vendin e parë që ul me sukses një anije kozmike pranë polit jugor të Hënës.

Të gjitha misionet e mëparshme në Hënë kanë rënë pranë ekuatorit – por eksplorimi i polit jugor është çelësi për kërkimin e ujit.

Shkencëtarët tani shpresojnë të vendosin një rover për të dërguar imazhe dhe të dhëna përsëri në Tokë.

Të Fundit