I shkojne kot studimet bachelor e master, specialistja e QSHA-se: te beje tjeter-Stop-11 Qershor 2021

Për problemin e vajzës së diplomuar në gazetari dhe gjuhë angleze, i drejtohemi Zyres Vendore të Arsimit Elbasan dhe drejtoresha Anila Çota, shprehet, se refuzimi ka ardhur nga praktikat e viteve të kaluara, ku QSHA ka përjashtuar nga provimi i shtetit, studentët me diplomë bachelori Gazetari dhe Gjuhë Angleze. Ajo thotë, se vendimin e ka marrë QSHA dhe jo ZVA Elbasan.Në qendrën e shërbimeve arsimore, specialistja thotë, që vajza duhet të bëjë një tjetër cikël studimesh bachelor.Eksperti i arsimit Albano Zhapaj shpjegon, se nuk ka asnjë shkelje nga fakutetet, pasi ato janë të miratuara nga Ministria. Problemi, sipas tij është te QSHA, e cila e njeh studentin, e matrikulon në hyrje dhe pasi diplomohet, e konsideron të parregullt.

Të Fundit