I moshuari shtrohet në spital… kthehet pas 50 vitesh kolera në Sardenja

Një i moshuar nga Arbus është infektuar nga kolera, duke kthyer kështu pas 50 vitesh këtë sëmundje.

Raportohet se gjendja e të moshuarit është e qëndrueshme dhe po përmirësohet.

 

Pacienti, i cila vuan nga sëmundjet e zemrës, ndodhet në spital prej pesë ditësh. Vendi dhe dita e infektimit nuk dihen, ndërsa mësohet se nuk kishte bërë asnjë udhëtim jashtë vendit.

Sipas raportimeve të L’Unione Sarda, i moshuari bëri simptomat rreth një muaj më parë dhe ky element vështirëson përcaktimin e saktë të momentit të infektimit. Mjekët po kryejnë kontrolle epidemiologjike te familjarët e pacientit që jetojnë në zonën e Medio Campidano dhe që aktualisht nuk shfaqin asnjë simptomë, megjithatë priten rezultatet e analizave.

Të Fundit