Firma turke rrit digën, banorët: Na përmbyti shtëpitë, tokat e varrezat!

Jemi në fshatin Rrethë Buz në njësinë Buz bashkia Mat, ku u takuam me banorët që na treguan shqetësimin e tyre në lidhje me ngritjen e digës, shtimin e ujit në Hidrocentralin e Ulzës dhe përmbytjet, që po bëhen prej 4 vitesh, në banesa, toka bujqësore, dëmtimin e rrugëve dhe urave të fshatit.Administratori Eduard Ckoni pranoi, se përmbytjet vijnë, si pasoje shtimit të kuotës para 4 viteve.Ai tregon, se sa herë ka probleme, njofton emergjencat civile.

Të Fundit