E moshuar, invalide e pa pension sorrollatet nga Konsullata, Stop zgjidh problemin në New York

Misioni ynë është të gjendemi pranë qytetarëve kudo që ndodhen, në Shqipëri dhe jashtë Shqipërisë. Këtë herë kemi një denoncim nga një qytetare në New York. Blerta Viki tregon, se e ka nënën invalide dhe jeton me tuba. Për efekt pensioni i duhet të pajiset me certifikatë, që të mos t’i digjet pensioni, që merr në Shqipëri. Është drejtuar tek Konsullata Shqiptare në New York dhe tregon, se Konsullja e parë i ka thënë, se nuk ka ekip, për të vajtur në shtëpi. Konsullja aktuale i ka thënë, se procedura bëhet, por duhet të mblidhen disa raste. Blerta ka dorëzuar dokumentet, por nuk ka marrë përgjigje prej disa muajsh. Ne u lidhëm me Konsullatën Shqiptare në New York dhe kompaninë Ealeat dhe pas shumë burokracive na premtuan, se në datën 21 shkurt ekipi do të jetë në shtëpinë e zonjës për të bërë aplikimin për pasaportë biometrike.

Të Fundit