Dyfishohet numri i të rinjve LGBT në SHBA dhe Mbretëri të Bashkuar – Stop
Bota, Të Gjitha

Dyfishohet numri i të rinjve LGBT në SHBA dhe Mbretëri të Bashkuar

Përqindja e të rinjve nga mosha 16-24 vjeç që identifikohen si homoseksual ose biseksual në Angli është dyfishuar gjatë 4 viteve të fundit.

Sipas studimit më të fundit nga Zyra e Statistikave Britanike, 1 në 12 të rinj anglezë tashmë identifikohen si gej, lezbike ose biseksualë.

Në vitin 2016, kjo shifër ishte 4.1% ndërsa në vitin 2020, ajo u dyfishua duke kapur 8%.

Në kontrast, përqindja e të rinjve që u identifikuan si heteroseksual pësoi një rënie nga 95.3% në vitin 2014-ët në 93.6% në vitin 2020.

3.4% ishte përqindja e atyre që refuzuan të përgjigjen.

Londra ka numrin më të madh të të rinjve LGBT ndërsa Anglia lindore më të ulëtin.

SHBA

Ndërkohë një studim i ngjashëm u krye në SHBA sipas raportit të Washington Post, që tregoi se edhe në SHBA shifra e të rinjve nga mosha 18-23 vjeç që identifikohen si LGBT u dyfishua duke arritur në 7.1% të popullsisë.

1 në 6 të rinj amerikanë nga kjo grup moshë u identifikuan si LGBT në vitin 2021.

Ky numër u dyfishua nga 10.5% në vitin 2017 në 20.8% në vitin 2021.

Grup-moshat nga 26-41 vjeç që u identifikuan si LGBT pësuan një rritje nga 5.8% në vitin 2012 në 10.5% në vitin 2021.

Ndërsa përqindja e grup-moshave mbi 40 vjeç ka mbetur e pandryshuar.

Një tjetër gjetje e këtij studimi ishte se shumica e të rinjve LGBT në SHBA identifikoheshin si biseksual.

Më shumë se gjysma e adultëve LGBT (54.6%) u identifikuan si biseksual.

1 / 4 ose 24.5% u identifikua si gej, 11.7% si lezbike dhe 11.3% si transgjinor.

Ky studim u bazua në mbi 15,000 intervista të kryera gjatë vitit 2020 me të rinj amerikanë mbi 18 vjeç.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *