Denoncimi-Prizren/ Drejtoria Arsimore paguan mesues pa qene ne pune – Stop – 4 Dhjetor 2020

Pak javë më parë u ndalëm në Prizren, pasi i riu 27 vjecar, Shkumbin Miftari me master për Fizarmonikë, ka 4 vjet që është pa punë e skualifikohet padrejtësisht nga konkurimi.Në vitin 2019 shkolla e muzikës “Lorenc Antoni” në Prizren hapi konkursin për një vend të lirë si mësues fizarmonike. Shkumbin Miftari shprehu interesin për këtë pozicion, por konkursi i parë u anulua për mungesë të kandidatëve të tjerë. Në konkursin e dytë sërish Shkumbini nuk u njoftua, se cfarë ndodhi me pikët dhe rezultatet.Për herë të tretë Shkumbinit i zhdukin dosjen dhe shpallin fitues personin, që kishte 10 vjet në shkollën “Lorenc Antoni” pa arsimin përkatës.Pas transmetimit të këtij rasti, Komuna Prizren, që ka në administrim DKA-në, ve në dyshim investigimin e “Stop’ dhe kërkon fshirjen e rastit nga rrjeti.

Por skandalet e DKA-së Prizren, nuk ndalen. Xhavid Kryeziu, arsimtar prej 14 vitesh I gjuhës angleze, denoncon disa raste korruptive, ku mësuesit janë futur pa konkurs. Madje skandali thellohet, pasi sipas Kryeziut DKA ka paguar arsimtarë pa qenë fare në punë dhe për këtë Kryeziu disponon dokumentacion faktues.

Të Fundit