Bërxulli 27 vjet pa ujë, depozita, peng i konfliktit të pronës me ushtrinë 28 qershor 2018

Bërxulli dhe Kodër-Bërxulli janë vetëm 9 km nga Tirana dhe vuajnë prej plot 27 vjetësh mungesën e ujit të pijshëm.Më në fund bashkia e Vorës, në prill të këtij viti, nisi ndërtimin e sistemit të ujit të pijshëm , që do të mbulojë nevojat e 200 familjeve.Kur projekti ishte në udhë e sipër, ushtria ngriti pretendimin, se depozita po bëhet në pronën e ushtrisë, ndërsa qytetari Bujar Shehu, tregon, se është ai i zoti i tokës dhe ia ka falur bashkisë së Vorës për nevojat e komunitetit.

Të Fundit