“Ajo i bie mirë instrumentit…” 7-vjeçarja përballet me skandalin në shkollën e muzikës!

Në redaksinë tonë ka mbërritur shqetësimi i një prindi të kthyer nga emigracioni. Zonja thotë, se nuk arriti të regjistrojë fëmijën në arsimin bazë 9 vjecar, që fëmija të mund të vazhdontë studimin e instrumentit muzikor.Zona ka trokitur në shkollat “Servete Maci” dhe “Dëshmorët e Lirisë”, ku përvec arsimit bazë, bëhen edhe orë për vegla muzikore.Në shkollën 9 vjecare “Servete Maci”, një ndërtesë e re me 8 ambiente individuale për studimin e instrumentit, drejtoresha e institucionit mohon, që aty bëhen vegla muzikore.Në shkuam edhe në shkollën tjetër “Dëshmorët e lirisë”, ku edhe këtu prej dy vitesh nuk ka konkurs për veglat muzikore.Këto dy shkolla, prej më shumë se 50 vjetësh kanë nxjerrë artistë të muzikës, por jo nuk do të ndodhë më.Për ekspertin e arsimit Ndriçim Mehmeti, kjo është një dhe një padrejtësi për prurjet në të ardhmen në lice.

Të Fundit