70 vjecari ne krevat nuk merr dot pensionin, Gjykata e Apelit dosjet stive-Stop-19 Nentor 2021

Prek Vukaj, është drejtuar në “Stop” për problemin e djalit të xhaxhait të tij, i cili është 70 vjec dhe i sëmurë me ishemi cerebrale. Por Mark Vukaj nuk mund të marrë pensionin. Marku ka punuar në disa ndërmarje shtetërore, si ndërmarja sharra, rruga ura, pyjet, si murator e punëtor, por nga 21 vjet i njihen vetëm 14 vjet.Fillimisht denoncuesit iu drejtuan ISSH-së, për të kërkuar vitet e punës, por nuk u gjetën. Cështja shkoi në gjyq dhe tani është apel. Në këtë pikë gjyqtarja Marie Qiriazi ra “viktimë” e vetingut dhe cështja i kaloi gjyqtares Valdete Hoxha. Të interesuarit kanë bërë disa kërkesa përshpejtimi, por asgjë nuk është zgjidhur.Kancelarja e Gjykatës së Apelit Tiranë shprehet, se ka mbi 19 mijë raste të patrajtuara në këtë institucion.Pas verifikimit të rastit të zotit Mark Vukaj, kancelarja thotë, se Marku ka bërë disa kërkesa përshpejtimi që janë refuzuar, ndaj duhet të bëjë një tjetër, me shpresën që gjyqtarja ta pranojë.

Të Fundit