‘4 muaj pa shkollë’, baballaret marrin peng fëmijet, institucionet: Bëj kërkesë me shkrim!

Dy zonja janë drejtuar në redaksinë tonë dhe ato kanë të njejtin problem.Kanë qenë kunata, të martuara me dy vëllezër. Secila prej tyre ka 3 fëmijë, por asnjëra nuk i sheh dot, pasi janë divorcuar dhe baballarët nuk i lenë që të takohen me nënat. Proceset gjyqësore ua kanë lënë kujdestarinë nënave, por ish bashkëshortët kanë marrë fëmijët e tani nuk i cojnë as në shkollë që nga muaji prill.Zonjat shprehen, se e kanë ndjekur cështjen me përmbarim dhe polici, por burrat nuk kanë lejuar ekzekutimin e vendimeve të gjykatës.

Përmbaruesja e Fierit, Lorena Xhemriti, thotë, se ka shkuar 10 herë për ekzekutimin e vendimeve, por baballarët e fëmijëve nuk e kanë hapur derën, ndaj ajo sqaron, se ka bërë kallzim në prokurori.Psikologia Oljana Manaj, shprehet, se kur të ketë një shkresë nga përmbarimi, gjykata apo prokuroria, do të bëjë vlerësimin e situatës.

Të Fundit