38-vjeçari shqiptar shembet në tokë dhe humb jetën në farmaci: Nuk ndihem mirë…!

“Nuk ndihem mirë”, më pas vendimi që një koleg ta çojë me makinë në farmacinë aty pranë në qytet. Pak momente më vonë vdiq, pavarësisht kujdesit në kohë që iu bë. Vdekja e papritur mëngjesin e djeshëm në Castel Del Monte, një komunë me 421 banorë në provincën e L’Aquila, e punëtorit shqiptar 38-vjeçar Ledian Sharka, shkaktoi pikëllim të thellë në komunën e vogël të Komunitetit Malor.

I ndjeri ishte i martuar dhe baba i një vajze 5-vjeçare. Sipas një rikonstruksioni fillestar të tragjedisë, punëtori, gjithashtu banues në Castel Del Monte, së bashku me një koleg ishte i angazhuar në punimin e tullave në një shtëpi private, kur u godit nga një sëmundje e papritur. Me një koleg, 38-vjeçari shkoi në farmacinë e qytetit dhe ndërsa shkëmbente disa fjalë me farmacistin për të shpjeguar arsyen e pranisë së tij, u shemb përtokë.

Urgjenca shkoi me një helikopter në vendngjarje, por nuk mund të bëhej asgjë për punëtorin. Pas një kohe të shkurtër, karabinierët nga stacioni lokal mbërritën në vend të drejtuar nga toger Massimo Gentile për të kryer hetimet e nevojshme. Prokurori në detyrë, Fabio Picuti, ka urdhëruar transferimin e trupit në morgun e spitalit, ku me shumë gjasa do të kryhet autopsia për të verifikuar lidhjen e mundshme mes vdekjes së punëtorit dhe punës që ai po kryente.

Ndërkohë, Karabinierët e Inspektoratit të Punës nuk kanë konstatuar parregullsi kontraktuale të punëtorit në një kompani të vogël me seli në Castel Del Monte, e menaxhuar nga një sipërmarrës po ashtu nga Shqipëria. Kryetari i bashkisë së Castel Del Monte, Matteo Pastorelli, tha se ishte “thellësisht i pikëlluar nga vdekja e papritur e 38-vjeçarit, e cila la pas një grua dhe një vajzë 5-vjeçare, të cilët kanë jetuar këtu prej vitesh, të njohur dhe të respektuar nga e gjithë popullata, citon Ilmessaggero

Të Fundit