Zgjedhjet e pjesshme/ Celibashi-qytetarëve: Kontrolloni mjetet e identifikimit

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi ka një apel për qytetarët që do të votojnë në zgjedhjet e pjesshme lokale të 6 marsit.

Përmes një njoftimi, Celibashi fton qytetarët e Dibrës, Shkodrës, Durrësit, Rogozhinës dhe Lushnjes që të bëjnë verifikimin e vlefshmërisë së mjeteve të tyre të identifikimit, pa të cilat nuk mund ta ushtrojnë të drejtën e votës.

“Celibashi apel qytetarëve – Kontrolloni vlefshmërinë e dokumentit tuaj të identifikimit

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, z. Ilirijan Celibashi i bën apel qytetarëve të cilët kanë të drejtë të votojnë për zgjedhjet e pjesshme lokale që të kontrollojnë vlefshmërinë e dokumenteve të tyre të identifikimit.

Të gjithë qytetarët e bashkisë Dibër, Shkodër, Durrës, Rrogozhinë, Vorë dhe Lushnje, të cilët gëzojnë të drejtën e votës, dhe/ose mbushin 18 vjeç në datën 6 Mars, nuk mund të votojnë për të zgjedhur kryetarin e bashkisë së tyre nëse dokumenti i identifikimi (kartë identiteti/pasaportë) nuk është i vlefshëm në datën e zgjedhjeve.

Procesi i votimit nuk mund të kryhet pa një mjet identifikimi të vlefshëm në ditën e zgjedhjeve. Ndaj, Komisioneri Celibashi i bën thirrje qytetarëve, që nëse vlefshmëria e dokumentit të identifikimit ka skaduar apo skadon në datën 6 Mars, të mos e lënë për në momentin e fundit, por të drejtohen pranë zyrave të kompanisë “Aleat” për të aplikuar për rinovimin e tyre.

Të votosh është e drejtë por edhe përgjegjësi qytetare. Ndaj, sigurohuni që në ditën e votimit të keni dokumentin e identifikimit tuaj të vlefshëm”-thuhet në njoftim.

Të Fundit