“Të na rrojnë gomerët”, peripecitë e banorëve për të mbushur ujë, 60 minuta larg vendbanimeve

Jemi në fshatin Shetel, pak kilometra nga Shijaku, pjesë e Njësisë Gjepalaj. Sipas banorëve, prej të paktën 6 muajsh, mungon uji, sepse pompa është prishur. Ata detyrohen, që të udhëtojnë larg, për të gjetur ujë dhe transporti bëhet me gomerë.Administratori i njësisë Astrit Ramilli, kapet ngushtë, kur gazetari e pyet, se ku e marrin ujin momentalisht dhe thotë, se është kërkuar ndihma e shoqatave bamirëse.Ndërkohë që në Bashkinë Shijak, na u tha, se një pompë e tillë e re kushton rreth 15 milionë dhe po bëhen procedurat e prokurimit.

Të Fundit