Stop/Zinxhir shkeljesh në Drap Lezhë, drejtor të riemëruar dhe me diploma të tjetërsuara

Në 16 dhjetor 2023 gjykata e shkallës së parë Shkodër, shpalli fajtor Bardhok Pulajn, ish drejtor i Drap, drejtor shkolle në Gjadër Lezhë, për veprën penale “shpërdorim detyre”. Por Pulaj vijon punën si drejtor në shkollë. Ne u interesuam në Drap, ku na thanë, që nuk kanë dijeni për këtë vendim, të cilin, me pa patur në dorë, do ta zbatojnë, duke pezulluar Bardhok Pulajn.Por nuk mbarojnë me kaq shkeljet në Drap Lezhë. Tek burimet njerëzore është akoma Pashk Alia me shkollim ekonomi agrare. Drejtoresha Blediana Nika, e shkollës “Jordan Misja” në Shkodër, është marrë nga rruga dhe është bërë drejtoreshë. Shkelje tjetër është sistemi i pikëzimit me 115 pikë, kur pikët maksimale do të ishin 50. Ndriçim Mehmeti, ekspert i cështjeve të arsimit, i konsideron të paprecedenta dhe në paligjshmëri të thellë shkeljet në Drap Lezhë e i bën thirrje KLSH-së të shkojë për kontroll në këtë institucion.

Të Fundit