Stop – Vettingu i noterëve, përplasje Ministres Gjonaj-Sadushi! (17 prill 2019)


Në rradhën e procesit të vettingut, pas gjyqtarëve, janë edhe noterët.Ligji parashikon, që brenda një muaji, noterët të dorëzojnë dosjet në Ministrinë e Drejtësisë, por deri tani gjithcka ka mbetur në vend numëro.Ministrja e drejtësisë Etilda Gjonaj, në përgjigje të interesimit të “Stop”, thotë, se janë hartuar të gjitha aktet nënligjore dhe ka nisur zbatimi i ligjit. Por nga ana tjetër, Mimoza Sadushi, kryetare e dhomës së noterëve, shpjegon, se procesi i dorëzimit të dosjeve, nuk ka nisur për shkak të akteve e formularëve, që duhet të përgatisë Ministria e Drejtësisë.

Të Fundit