Stop- Sarande/ bashkia nuk “njeh” gjykaten per rifreskim te lejes se ndertimit.(24.05.2019)


Emisioni “Stop” është ndalur në Sarandë, për shkak të denoncimit të një qytetari nga Maqedonia, Enver Feta.Ai tregon, se zgjodhi Shqipërinë për të jetuar dhe investuar, pa e ditur se c’do e priste.Enveri thotë, se i bleu shtetasit Jorgo Nikola një tokë me certifikatë pronësie, por që i kishte mbaruar leja e ndërtimit.Pasi kërkuan disa herë në bashki leje rifreskimi, iu drejtuan gjykatës dhe kjo e fundit vendosi rifreskimin e lejes së ndërtimit. Por bashkia nuk e rifreskon lejen.Përmbaruesi Fisnik Barjami tregon, se nuk ekzekuton dot vendimin, për shkak të pengesës nga ana bashkisë, ndaj së cilës është vënë gjobë preh 40 mijë lekësh të reja për mospajisje me kartelë.Bashkia e Sarandës për të disatën herë punon me dy standarde. Pak kohë më parë “Stop” dokumentoi, se kjo bashki kishte dhënë leje ndërtimi me masë kufizimi. Por sot nuk e bën këtë, duke shkelur edhe vendimin e gjykatës.

Të Fundit