Stop – Qeparo/Jep lokalin me qira, por qiramarresit i falsifikojne kontraten! (28 janar 2020)

Ndalemi në Qeparo, ku Sofokli Qesari tregon, sesi dha lokalin e tij me qira për një vit. Por qiramarrësit falsifikojnë dokumentat dhe ia marrin për 5 vjet, duke mos paguar e duke i marrë edhe shtëpinë. “Stop” zbardh skemën, sesi është përvetësuar pasuria e familjes Qesari , përmes një kontrate kalimi pronësie të falsifikuar, me të cilën pretendohet, se familjaret ia kalojnë pasurinë vetëm një anëtari Sofokli Qesarit, që ishte mik me tre qiramarrësit.Duke e mashtruar ata i marrin firmën Sofokliut dhe tentojnë t’i përvetësojnë edhe shtëpinë.Kontrata e kalimit të pronësisë, që është bërë te noterja Perin Bodinaku, “ka ngritur nga varri” edhe nënën dhe vëllain e Sofokliut, të ndarë nga jeta.Duke u hequr si nipi i Sofokliut, gazetari takon noteren Bodinaku, e cila detyrohet të pranojë, se kontrata është nul e nuk ka fuqi ligjore, pasi dy të vdekurit nuk kanë patur mundësi të firmosin në vitin 2018.

Të Fundit