Stop – Problemet e mesimit online: Mungesa e internetit dhe pamundesia e testeve! (3 prill 2020) – Stop
Të Gjitha

Stop – Problemet e mesimit online: Mungesa e internetit dhe pamundesia e testeve! (3 prill 2020)

Prej disa javësh mësimi në të gjithë vendin po zhvillohet online. Por ekspertët e fushës ngrenë disa cështje, për të cilat duket, se nuk është menduar sa duhet, sic është aksesi në internet.Sipas Oriola Pampurit, janë rreth 30 mijë familje me ndihmë ekonomike, që i shtohet edhe shpenzimi i internetit.Eksperti i arsimit Ndricim Mehmeti kujton, se në janar 2018, Ministria e Arsimit, doli në konkluzionin, se 45 minuta për librat dhe kurikulën e re, nuk arrihej dhe e bëri 3 lëndë në 6 orë.Një gjë e tillë e komplikon sërish procesin e mësimit online.Një tjetër problem, sipas Mehmetit është edhe procedura e testimeve dhe vlerësimeve online.Vec kësaj nuk është mendua për nxënësit me aftësi të kufizuara dhe nevoja ndryshe, që janë mbi 30 mijë nxënës.Një tjetër hallkë e dobët e zinxhirit është dhe në shkollat profesionale, që kanë teori dhe praktikë, por nuk mund ta realizojnë dot.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *