Stop – Medikamenti i “Hepatiti B” ne mungese, qytetaret ndihmojne pacientin (01 tetor 2019)

Pak ditë më parë, Stop transmetoi rastin e një pacienti, që vuante nga Hepatiti B dhe nuk gjente dokt medikamentin tenofovir.Ilaci mungonte edhe në farmacitë private.Pas publikimit të rastit, një qytetar anonim dhuroi 3 pako tenofovir, që plotëojnë nevojat për 3 muaj. Remzi Muca dhe Bukuroshe Xhediku janë prindër të Renis Mucës 14 vjec, i aksidentuar në 17 korrik 2019. Që nga ajo ditë, dajli ndodhet në Spitalin e Traumës.Por shumë trajtime ky spital nuk ia ofron dot, ndaj Stop bën apel për të mbledhur 60 mijë euro për 4 muaj trajtim në një spital privat në Ankara dhe shumën për avioni, që të bëhet transporti.

Të Fundit