Stop-Fushe-Preze/Bëhen me nip, por i vogli pas disa muajsh nuk regjistrohet dot! (10 Korrik 2020)

Në Fushë- Prezë jeton Fatmir Carungi, i cili është bërë me nip nga vajza, por nuk e regjistrojnë dot fëmijën, edhe pse kanë kaluar disa muaj. Më parë kanë qenë banues në njësinë numër 5 në Tiranë, por as në këtë njësi nuk u bëhet regjistrimi. Teksa hulumtuam, mësuam se problemi është adresari në Fushë-Prezë, pasi rruga, ku banojnë nuk është e hedhur në sistem e për pasojë, ata nuk bëjnë dot regjistrimin.Pas komunikimit me drejtorinë e përgjithshme të gjendjes civile, na thanë, se fillimisht do të sistemohet pashaportizimi në Prezë dhe më pas do të bëhet edhe regjistrimi i fëmijës.

Të Fundit