Stop-EMSIONI 209 (SEZONI 5) 18 Qershor 2020-Prokurori bllokon anijen turke, interpoli e ministria e nxjerrin te paster!

Në 25 gusht 2019 anija turke me vela “Libertas” bllokohet me një urdhër nga interpoli. Në bordin e saj ishte kapiteni dhe dy turistë rusë. Informacioni për bllokimin e anijes kishte ardhur për shkak të një denoncimi nga një shtetase turke, e cila pretendonte, se pas vdekjes së babait të saj, anija me vela ishte zhdukur.Por babai i saj ia kishte shitur anijen një kompanie private Hakan Kucukoglu.Përfaqësuesi i kompanisë Acqua Marinë në Turqi tregon gjithcka për emisionin “Stop” duke theksuar, se ky keqkuptim, u sqarua. Por prokuroria e Sarandës dhe prokurori Ilir Hoxha, prej 9 muajsh e mban të bllokuar anijen me vela.Dëmi më i madh nga kjo histori iu bë kapitenit, i cili mbahet i bllokuar në Sarandë, prej gati një viti. Devrim Ugurlar thotë, se nuk i jepet asnjë shpjegim nga prokurori Ilir Hoxha dhe ai është detyruar të strehohet në një familje, që e mban me ushqim. Këshilltari i ministrisë turke, një shqiptar nga Prizreni, i cili është në brendësi të cështjes, pohon, se shteti dhe interpoli Turk ka dërguar dy shkresa, që sqarojnë situatën dhe kërkojnë lirimin e kapitenit dhe anijes, por prokurori Ilir Hoxha, nuk po e mundëson këtë. Përmes kameras së fshehtë, Stop merr versionin e prokurorit, i cili pretendon, se kapitenin po e mashtrojnë, pasi nuk ka ardhur asnjë informacion nga Turqia dhë cështja është në vend-numëro. Kjo, në një kohë, kur ne kemi siguruar shkresat, që tregojnë, se dokumentat e anijes janë të rregullta dhe kërkohet zhbllokimi i saj dhe kapitenit të mjetit lundrues.

Parlamenti u mblodh sërish në seancë plenare si cdo të enjte.Nuk munguan as sot fjalimet e kryeministrit dhe deputetëve të tjerë, mbushur me batuta për cështjet e ditës. Kryesisht u debatua për reformën zgjedhore, që megjithë përpjekjet e negociatat, nuk ka arritur të përfundojë.

Jemi ndalur në kthesën e Kamzës, pasi qytetari Dëfrim Ndreu ka një problem me OSHEE-në. Në objektin e tij 3-katësh ka 4 sahatë, nga të cilët 3 janë funksionalë dhe i katërti nuk është vënë në punë. Që prej vitit 2009, ky sahat rezulton në emër të nipit të tij, i cili ka qenë 8 vjec në kohën e lidhjes së kontratës e mbi të gjitha, rezulton debitor.Kur shkuan të kërkonin shpjegim, u thirrën ekspertët dhe sahati u cua në laborator, ku u vërtetua, se matësi nuk ishte përdorur. Dëfrimi ka bërë ankesa, por nuk i është dhënë zgjidhje, ndërkohë debia ka shkuar në shumën mbi 2 milionë lekë të vjetra.Ardi Kola, i marrëdhënieve publike në OSHEE, sqaron se atë kohë janë bërë shumë gabime me regjistrimet e kontratave me të dhëna të pasakta. Megjithatë me një skemë lehtësimi dhe me verifikimet, që do të bëhen, zotërisë do t’i duhet të paguajë vetëm 40 mijë lekë të reja.

Të Fundit