STOP-EMISIONI 91(Sezoni 7) 7 Janar 2022-Elbasan/Nderron shkollen nga Vidhasi ne Peqin, nuk merr dot bursen. – Stop
STOP

STOP-EMISIONI 91(Sezoni 7) 7 Janar 2022-Elbasan/Nderron shkollen nga Vidhasi ne Peqin, nuk merr dot bursen.

Jemi në qytetin e Elbasanit, pasi një nënë kërkon ndihmë për problematikën e bursës së djalit të saj.Violeta Xhakoj tregon, se djali i saj nga shkolla e fshatit Vidhas, u zhvendos në shkollën e Peqinit. Bashkia e Elbasanit miratoi, që djali të merrte gjysmën e bursës për konvikt dhe mensë ushqimore. Është drejtuar në Bashkine e Elbasanit, për të marrë lekët për vitin 2020-2021, por Bashkia e Elbasanit e drejton në bashkinë e Peqinit dhe anasjellas. Askush nuk merr përgjegjësinë për ta zbatuar. Zonja thotë, se tashmë është pa asnjë të ardhur dhe ka tre 2 fëmijë, për të rritur si kryefamiljare.Institucionet vetëm ngrenë supet dhe përcjellin detyrimin.

Një gurore në Bucimas në Korcës e con tymin e ndotjen deri në qiell. Një hajdut është filmuar duke zhveshur një manekin në një dyqan veshjesh. Një shtyllë elektrike është në rënie të lirë në Fushë-Arrëz. Të njejtin fat ka edhe një “simotër” e saj në Tale të Lezhës. Janë këto disa nga videot e fotot, që shfaqen e komentohen në pjesën e parë të emisionit, në rubrikën “Hitparade i absurdit shqiptar”.

Ndodhemi në Kamëz në shtëpinë e zotit Bilbil Ndoci, i cili prej vitesh jeton jashtë Shqipërisë. Në prill të vitit 2020 Bilbil Ndoci është mbifaturuar nga OSHEE.Edison Ndoci nipi i tij, tregon, se xhaxhai nuk jeton aty dhe që kur është lidhur kontrata e energjise elektrike, është paguar vetëm tarifa e shërbimit 340 lekë. Në muajin prill 2020 vjen një faturë prej 560 mijë lekësh të vjetra. Pas ankesës bëhet një akt- ekspertimi dhe sërish shënohet gabim faturimi i energjisë.Bëjnë sërish ankesë, por asnjë zgjidhje, duke bërë, që detyrimi të shkojë në 1 milionë e 200 mijë lekë të vjetra. Ne iu drejtuam Drejtorisë së përgjithshme të OSHEE-së dhe pas verifikimeve, na u tha, se zotëria është mbifaturuar gabim.Përgjigja, që na u dha është, se të gjitha do të zbriten dhe Bilbil Ndoci nuk do të ketë më asnjë shumë për të paguar.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *