STOP-EMISIONI 70(Sezoni 8) 9 Dhjetor 2022-Shtepine me kredi ia prishi termeti, shkon te jetoje te prinderit.

Jemi në Kombinat, ku qytetari Elvis Vladi, bleu me kredi një apartament, me ndihmën edhe të prindërve. Por pas tërmetit shtëpia e tij u shpall e pabanueshme. Për dy vjet Elvisi u trajtua me bonus qiraje dhe në maj 2022 e lajmërojnë, se nuk përfiton banesë, pasi i rezulton një tjetër. Bëhet fjalë për një vetëdeklarim të të atit në vitin 2005 për një shtëpi private.Pas ndërprerjes së bonusit të qirasë Elvisi me bashkëshorten janë kthyer te prindërit e të atit.Ne komunikuam me Njësinë Administrative numër 6 dhe punonjësja atje na tregon, që skualifikimin e ka bërë Komisioni I Posacëm në bashkinë e madhe, pasi Elvisit i del një pronë e dytë. Ne morëm kontakt me Bashkinë e Tiranës, ku vlerësimi i Komisionit të Posacëm u quajt një gabim dhe falë këmëbnguljes sonë, u hap dhe njëherë rruga për rishqyrtimin e vendimit të këtij komisioni.

Një pastë dhëmbësh, që të kujton kohën e Shqipërisë komuniste. Penj për triko nga kombinati i trikotazhit. Rradha e vajgurit me bidonët e rreshtuar varg. Janë këto disa fotografi, që na kthejnë në kohë, duke na kujtuar Shqipërinë e varfër komuniste.

“Stop” dhe Shoqata “Rreze Jete” kanë dhuruar vegla muzikore në Shtëpinë e fëmijës “Zyber Hallulli” dhe Institutin e nxënësve, që nuk shikojnë. Zhuljeta Veizaj tregon, se është menduar për një ndihmë ndryshe me veglat muzikore.

Në Shtëpinë e fëmijës kanë cuar një piano dhe një kitarë, që fëmijët të mund të kalojnë kohën e lirë. Drejtori Emiljano Lule falenderon emisionin “Stop” dhe Shoqatën Rreze Jete dhe thotë, se muzika është ajo, që u plotëson shqisën e munguar fëmijëve, që nuk shikojnë.

Të Fundit