STOP-EMISIONI 24(Sezoni 7) 7 Tetor 2021-Fier/ i verbri 8 muaj pa kemp, i ngaterrojne te dhenat me person tjeter.

Ndodhemi 1 km larg Fierit, në fshatin Mbyet, pasi familja Hebeja ka një problem. Bledi Hebeja tregon, se është i verbër prej 30 vitesh dhe trajtohet me kemp. Por prej 8 muajsh nuk merr pagesën, pasi e ka bllokuar shërbimi social. I gjithë gabimi ka ardhur në vitin 2009, kur është paraqitur në zyrën e gjendjes civile dhe operatori i “Aleat”-it i ka dhënë të dhënat e një personi tjetër, që ka të njejtin emër dhe mbiemër, pak a shumë një moshë dhe është nga fshati Halilaj. Por Bledi i dytë jeton në Amerikë, prej më shumë se 30 vitesh. Flamur Behari, përgjegjësi i gjendjes civile Portëz, thotë, se gabimi i operatorit, që ka hedhur të dhënat gabi, ka shkuar në prokurori.

controls=0″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen>

Gjatë foltores së ish kryeministrit Berisha dje në Gjirokastër, një qytetar nga Tepelena e quajti Berishën si Bad Spenserin e Shqipërisë.Por në sallën e parlamentit, kreu demokrat Basha vendosi sot të tregojë, se kush është Bad Spenseri i vërtetë. Ai u cua në foltoren e Parlamentit, ndërsa fliste ministrja Ogerta Manastirliu, duke detyruar ndërhyrjen e gardës. Më pas, në fjalën e tij, Basha përdori disa herë personazhin e emisionit “Stop”, Tiren e sanatoriumit, për të thirrur me këtë emër, kryeministrin Rama dhe zëvendësin e tij Ahmetaj.

Për rastin e shtetasit Bledi Hebeja, i cili nuk merr prej 8 muajsh pagesën e kempit, që i takon si verbër, interesohemi dhe tek Shërbimi Social Portëz. Përgjegjësi Pëllumb Resulaj shprehet, se sapo u kuptua ky gabim, dosja e pensionit u bllokua dhe cështja është në Prokurori.”Stop” mësoi, se prokurorja, që ka dosjen e “bujshme”, është Violeta Shkurti.Por ndërsa cështja po hetohet, ne i drejtohemi Drejtorisë së Përgjithshme të Gjendjes Civile, Pranë Ministrisë së Brendshme, ku zgjidhëm problemin. Bledi Hebeja do të riaplikojë sërish për kartë identiteti, që të rimarrë pensionin.

Të Fundit