STOP-EMISIONI 186(Sezoni 8) 19 Maj 2023-Nga bunkeri ne shkolle, tani familja e pastrehe do te marre shtepi.

Më 19 janar 2018 transmetuam rastin e një familjeje me 5 anëtarë në Linzë. Kësaj familjeje, si pasojë e rrëshqitjes së dherave, iu dëmtua banesa, ndaj e futën në një bunker. Por ne u interesuam me kryetarin e njësisë Dajt, Kujtim Qefalia, dhe e strehuam familjen në një shkollë jashtë funksionit, ku qëndruan për 5 vite rresht.Po cfarë ka ndodhur sot me këtë familje? Shedija Noka, nënë e 3 fëmijëve shprehet, se kërkon të lëvizë, nga shkolla, pasi kushtet nuk janë të mira dhe tërmeti e ka dëmtuar këtë ndërtesë. Ne intersohemi sërish tek Kryetari i Njësisë Administrative Kujtim Qefalia, i cili na tha, se familja Noka, pasi aplikoi si familje e dëmtuar, u shpall fituese për rindërtim. Por inxhinierët dhe gjeologët konstatuan, se aty nuk mund të rindertohej, sepse do binte terreni sërish. Ai thotë, se me vendim të Bashkisë së Madhe, kjo famije dhe 7 të tjera në njësinë Dajt, do të pajisen me banesa sociale.

Një gotë të mbushur përgjysmë kemi tendencën ta shohim gjysëm plot apo gjysëm bosh. Më mirë të dish apo të kesh. Këto janë disa nga pyetjet, që i kemi drejtuar qytetarëve të Tiranës, përgjigjet e të cilëve, do ju bëjnë të qeshni e të mendoni.

Në 8 mars transmetuam një denoncim nga Vlora. Demir dhe Donika Jazo, treguan, se në nëntor 2021 i kanë dhënë makinën tip “fiat punto” shtetasit Gentjan Merkaj. Ky i fundit në dhjetor 2021 ka bërë aksident në Elbasan. Demiri tha, se për këtë aksident ka marrë 1000 euro dëmshpërblim, por Gentjan Merkaj nuk i ka kthyer mjetin dhe nuk i përgjigjet. Ne shkuam te banesa e këtij të fundit dhe takuam të atin, i cili me arrogancë, tha, se i biri desh humbi jetën, ndërsa Demiri kërkon para e makinë.Më pas iu drejtuam Drejtorisë Rajonale të Shërbimeve të transportit rrugor, ku drejtuesi Nimet Dapaj na tha, se që të frenohet shtimi i taksave, duhet bërë denoncim i humbjes së dy targave dhe dokumenteve të makinës. Në këtë mënyrë bëhet cregjistrimi i automjetit. Ndërkohë duhen paguar taksat e 2022-shit dhe 3 muaj të 2023-shit.Pas transmetimit të këtij rasti, marrim lajmin e mirë, që makina është kthyer dhe palët kanë rënë dakord për pagesën, që do i bëhet të dëmtuarit Demir jazo.

Të Fundit