STOP-EMISIONI 185(Sezoni 8) 18 Maj 2023-“Mos ler ta marr kompetencen”, shkeljet financiare te Urdhri i Stomatologut.

Emisioni “Stop” që nga viti 2016 ka investiguar dhe bërë publike fakte, sesi Urdhri i Stomatologut me President Nikoll Dedën, kanë abuzuar në shumë drejtime, duke nisur me zgjedhjen e drejtuesve Rajonalë. Në vitin 2021 provuam, sesi këto zgjedhje u zhvilluan në mënyrë të paracaktuar, duke mos respektuar statutin.Menjëherë pas këtyre publikimeve, Gjykata duke marrë parasysh provat dhe faktet, i nxorri të parregullta këto zgjedhje dhe i ngriu me masë sigurie. Për të mos penguar funksionimin e Urdhrit u lanë në fuqi strukturat e vjetra,derisa të gjykohej themeli i problematikës.Presidenti i Urdhrit të Stomatologjisë për Tiranën, Almiro Gurakuqi, denoncon për të disatën herë këto abuzime, që kanë nisur që në 2016-ën.Madje ai është drejtuar edhe të krimi ekonomik dhe cështjen e ka në dorë prokurorja Anisa Qilimi.Edhe pse strukturat kanë qenë të ngrira, Presidenti Nikoll Deda ka mbledhur Këshillin në paligjshmëri dhe ka mundësuar blerjen e ambienteve të reja për 700 mijë euro. Gjithashtu Deda ka marrë kredi 250 mijë euro, ka rritur pagat me 20% dhe ka fryrë punonjësit nga 3, që ishin, në më shumë se 17. “Stop” gjithashtu ka zbuluar një fond prej 100 mijë eurosh, i cili nuk pasqyrohet, se për cfarë është përdorur. Përmes kameras së fshehtë, kemi provuar, se rreth 500 licensa janë dhënë prej Urdhrit në shkelje totale . Ato duhet të firmoseshin dhe vuloseshin nga Presidenti i Tiranës, z. Gurakuqi por janë firmosur nga zëvendëpresidentja Aurora Guri.

Së fundi në rrjet po qarkullon një menu e cuditshme. Në të shkruhet pilaf me lëng, ose me shumë lëng, duke specifikuar cmime të ndryshme për cdo zgjedhje.

Në muaji prill transmetuam një ngjarje të ndodhur në 7 shkurt 2021, në rrugën “Mujo Ulqinaku” në Durrës. Qytetari Islam Kodheli ndaloi mjetin në rrugë në kundravajtje dhe shkoi për të blerë lule te një subjekt.Polici rrugor, Ervis Bejdo, debatoi me të dhe më pas përdori forcën ndaj qytetarit.Në ngjarje u ndodhën vjehrri e kunati i Islamit, të cilët gjithashtu u shoqëruan me forcë në polici.Punonjësi i policisë bëri kallzim të rremë para oficerit të Policisë Gjyqësore dhe prokuroria e coi në gjykatë këtë cështje po me këtë akuzë. Ndërsa drejtuesi i mjetit u gjykua dhe u dënua me gjobë për mosbindje të policit. Polici është hetuar pa u pezulluar nga puna.Fillimisht punonjësi i Policisë Rrugore Durrës, Ervis Bejdo, në raportin e tij të shërbimit, të datës 7 shkurt 2021, deklaroi se qytetari, jo vetëm, që nuk ishte bindur, por e ka ofenduar dhe kërcënuar me fjalët “Ti je legen”! Prokuroria, në përfundim të hetimit, e coi cështjen për gjykim me akuzën e kallzimit të rremë për policin rrugor dhe për mosbindje ndaj urdhrit të punonjësit të policisë, drejtuesin e mjetit.Drejtoria e Standardeve të Policisë së Shtetit, në përgjigjen ndaj denoncuesit, shpjegoi, se po pret vendimin e Gjykatës së Shkallës së parë Durrës, dhe nëse konstatohen shkelje, do të fillojë hetimi administrativ disiplinor.Pas transmetimit të rastit të policit rrugor, që gënjeu në gjykatë, Ervis Bejdo nuk është më pjesë e Policisë Rrugore. Ai është transferuar në Drejtorinë e Migracionit. Ndërsa prokurorja ka kërkuar 4 muaj burg në ngarkim të tij.

Të Fundit