STOP-EMISIONI 12(Sezoni 8) 20 Shtator 2022-Kamera e fshehte:me 600 euro “fshin” burgun e merr deshmi te paster. – Stop
STOP

STOP-EMISIONI 12(Sezoni 8) 20 Shtator 2022-Kamera e fshehte:me 600 euro “fshin” burgun e merr deshmi te paster.

Dikur dëshmia e penalitetit, që është një vërtetim i gjëndjes gjyqësore, tërhiqej pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve. Sot merret në portalin e-albania. Por një qytetar e kërkonte shpejt këtë dokument dhe drejtohet në Drejtorinë e Burgjeve. Në këtë institucion e pyesin, se për ku i duhet dokumenti. Kur i tha për në Shqipëri e drejtuan te e-albania.Një tjetër qytetar tregon, se në vitin 2012 është dënuar me 8 vite burgim. Duke përfituar nga amnistia, ai ka dalë i lirë pas 5 viteve vuajtje dënimi. Në vitin 2022 ka kërkuar një dëshmi penaliteti, por i thonë, se ka 3 vjet dënim të pakryer.Qytetari dëshmon, se i kanë kërkuar një shumë prej 600 eurosh për ta pastruar dëshminë. Ne e ndjekim zotërinë, për të provuar, nëse është i vërtetë versioni i tij. Në drejtorinë e burgjeve, qytetarin e drejtojnë në sektorin juridik, ku i kërkojnë 600 euro për t’i dhënë dëshminë e kërkuar, me kusht që të mos flasë me njeri për këtë cështje. Pas disa sorollatjeve dhe shtyrjes së afateve, qytetarit i premtojnë t’ia japin dëshminë e pastër të penalitetit pas pak ditësh. Por sigurisht atij i kujtojnë, se duhet të ketë shumën prej 600 eurosh me vete.Ditën e caktuar “nevojtari” u paraqit pranë institucionit dhe në pak minuta merr dëshminë në dorë, që nuk ka qenë i dënuar.Më pas, në një qoshe, që të mos kishte lëvizje, bëhet edhe dorëzimi i 600 mijë lekëve për shërbimin

Të premten u festua 80 vjetori i Konferencës së Pezës të vitit 1942. Ne ishim aty dhe takuam shumë veteranë e nostalgjikë të kohës. Të moshuarit ishin shtruar me të ngrëna e të pira dhe ia morën këngëve partizane të Luftës Antifashiste Nacional Clirimtare.

Jemi në Kucovë në fshatin Ferras, ku 7 fëmijë të sistemit fillor nuk kanë shkuar në shkollë. Shkolla e tyre është mbyllur, dhe të vegjlit i kanë kaluar në shkollën e Kozarës. Por tani problem mbetet transporti. Prindërit thonë, se nuk i nxjerrin dot fëmijët në rrugën kryesore, ngaku duhet të bëjnë 3 km deri te furgoni. Ata kërkojnë transport të posacëm, që t’i marrë fëmijët në fshatin Ferras ose të vijë mësuesi në shkollën e vjetër.Ne morëm takim me drejtoreshën e shkollës, e cila thotë, se ka marrë konfirmim nga kryetari i bashkisë, që fëmijët do të kenë automjet të posacëm, për t’i marrë nga fshati Ferras dhe për t’i cuar në shkollë në Kozarë.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *