Stop- Elbasan 14 vjet në punë, drejtori e heq me një telefonatë e në shkelje ligji.(07.12.2018)

Vjollca Peci, nga Elbasani, denoncon në “Stop”, se e pushuan nga puna me një telefonatë dhe pas asnjë paralajmërim, edhe pse kishte 14 vjet instruktore rrobaqepësie në Drejtorinë Rajonale të Formimit Profesional Publik.Si të mos mjaftonte kjo, në zyrën e punës i thonë, se nuk përfiton as një vit asistencë, pasi rezulton me 6 vjet punë dhe jo 14. Gazetarja e “Stop” merr takim me drejtorin e Drejtorisë Rajonale të Formimit Profesional Publik në Elbasan dhe Indrit Abdiaj, pasi nxjerr si justifikim arsimin e zonjës për pushimin e saj, në fund pranon shkeljen.Avokatja Eda Grimci shpjegon, se Vjollca Peci ka patur një kontratë pa afat.Për pjesën e sigurimeve, ajo thotë, se mosderdhja e saktë është vepër penale. Ndërsa për pushimin nga puna, avokatja thotë, se është komplet abuziv.

Të Fundit