Stop – Diplomen te “Vitrina”, masterin te shteterori, por nuk i njihen studimet! (13 dhjetor 2018)

Ministrja Nikolla u shpreh sot në parlament, se një ndër arritjet në fushën e arsimit, është mbyllja e 22 kiskave, sic u shpreh ajo.Por problemi duket më i thellë se kaq.Etleva Cezma tregon në “Stop”, se ka përfunduar studimet 3 vjecare për cikël të ulët në Universitetin “Vitrina” në vitet 2010-2013 dhe më pas ka vijuar masterin shkencor në Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës.Por Etlevës nuk i njohin diplomën nga DAR Kamëz e sot rezulton me gjimnaz e master.Shefi i burimeve njerëzore Sulejman Kita, thotë, se njohja e diplomës është kompetencë e ministrisë.Ndërsa në ministri thonë, që diploma nuk njihet dhe për vijimin e studimeve në Universitetin Publik, përgjegjësi mban vetë Universiteti.Në këtë mënyrë, të gjitha insitucionet bëjnë ping-pong dhe problemit të Etlevës, nuk i jep askush as zgjidhje dhe as përgjigje.

Të Fundit