Stop-Aksidenton të miturin e paguan familjarët, Byroja i kërkon 5 milionë lekë.(09.08.2019) – Stop
KLIPET

Stop-Aksidenton të miturin e paguan familjarët, Byroja i kërkon 5 milionë lekë.(09.08.2019)

Banorët e Baldushkut i janë drejtuar emisionit “Stop” për problemin e ngritjes së një stalle derrash afër banesave të tyre.Ata thonë, se era është e padurueshme dhe uji është bërë i papërdorshëm.Po kështu nuk po munden të vadisin më as tokat, për shkak të cilësisë së ujit. Administratori i njësisë administrative Baldushk shprehet, se është në dijeni të shqetesimit të banorëve, por nuk ka kompetenca, për të zgjidhur situatën. Eksperti Sazan Guri shpjegon, se distanca më e vogël nga qendra e banimit duhet të ishtë 300 m sipas standardit evropian, ndërsa këtu është 100 m.Pasojat, sipas tij, janë helmuese, për shkak të ndotjes së ujit.Në agjensinë rajonale të shërbimit veterinar, mjekja veterinere Dorina Qirko tregon, se rezultatet e inspektimit të fundit kanë qenë të keqija dhe janë pasuar me një gjobe prej 1 milionë lekësh si rezultatit i grumbullimit të madh te mbetjeve në një gropë skeptike. Ajo u shpreh, se nuk ishte në dijeni të ndotjes së ujit dhe erës së keqe, por me kërkesë të banorëve, do të bëhet një inspektim i dytë.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *