Spitali i Gazës i mbingarkuar me 60% të viktimave gra dhe fëmijë

Mes thirrjeve ndërkombëtare për korridore të sigurta humanitare jashtë Gazës përpara një sulmi të parashikuar tokësor nga Izraeli, një mjek i Gjysmëhënës së Kuqe thotë se ushtarët izraelitë po synojnë ekuipazhet e ambulancës palestineze.

Dr Bashar Murad, drejtor i Gjysmëhënës së Kuqe, tha se tre punonjës të ambulancës vdiqën në një sulm me raketa të drejtuar të enjten në Gazën veriore

 

“Shënjestimi i dytë i sotëm ndodhi në lindje të qytetit të Gazës, pavarësisht se morëm koordinim nga Kryqi i Kuq për evakuimin e njerëzve, ne u befasuam nga zjarri snajper izraelit”, tha Dr Murad.

Autoriteti shëndetësor i Gazës tha se 60% e të vrarëve dhe të plagosurve janë gra dhe fëmijë.

Të Fundit