Skandali, si gjobiten mjekët, për të kapur normën e chek-up-it..?! 16 tetor 2018

4 vjet më parë Ministria e Shëndetësisë nisi aplikimin e chek-up it për moshat 35-70 vjec.Programi i shumëdebatuar, po shoqërohet nga n jë tjetër skandal, që nga janari i vitit 2018.Mjekëve të familjes u është vënë një normë, për të përmbushur në planin e chek-upit, në të kundërt ata gjobiten.Vetë mjekët pohojnë, se kjo është e shkruar në kontratat e punës dhe mosplotësimi i normës, i rrezikon deri edhe vendin e punës.Gjithë kjo situatë është shkelje e kodit të punës, i cili nuk parashikon sanksione të tilla.

Të Fundit