Rrahu operatorin e qytetarin, morën peng gazetaren, gjyqtarja i lë të lirë!

Ditën e djeshme treguam, sesi noterja e Fierit Anila Haxhiu, pasi mashtroi një qytetar, e kapur me presh në duar, mbylli mje celës në zyrë gazetaren e “Stop”. Më pas ajo thirri në ndihmë bashkëshortin Ilirjan Ymeri dhe ky i fundit goditi me grusht kameramanin.Menjëherë policia e Fierit arrestoi shtetasin Ilirjan Ymeri për veprën penale “dhunë për shkak të detyrës” dhe vepra të tjera, që rëndojnë mbi të, si rasti i korrupsionit.Prokurorja Elida Hoxhaj e quajti të ligjshëm arrestimin e shtetasit Ilirjan Ymeri nga policia Fier, duke lënë në fuqi masën e arrestit me burg.Por gjyqtarja e re Erlanda Aga, pa asnjë masë lehtësuese, duke favorizuar dhunën, ndryshoi masën e arrestit, duke e quajtur të paligjshëm arrestimin nga policia të burrit të noteres Ilirjan Ymeri.Emri i Erlanda Agës është denoncuar edhe kohë më parë në “Stop”. Në një rast, prokurori Ervin Beqiri kërkonte një dëmshpërblim, duke bërë avokatin, edhe pse ishte prokuror. Gjyqtarja Aga në dijeni të plotë të cështjes, anashkaloi mashtrimin e prokurorit dhe pranoi përgjigjen, se ai ishte jurist.Në këto kushte, Ild duhet të regjistrojë kryesisht një hetim mbi këtë skandal, të ndodhur në Gjykatën e Fierit.

Të Fundit