Rama: Tushe do përjashtohet nga PS, s’jemi zyrë avokatie e të akuzuarve

Kryministri i vendit Edi Rama ka folur pas shkarkimit të kryebashkiakut të Lushnjes Fatos Tushe.

Në fjalën e tij Rama është shprehur se Tushe do të shkarkohet nga detyra dhe përjashtohet nga Partia Socialiste teksa shton se PS nuk është zyrë avokatie për të akuzuarit.

“Kryetarët e bashkisë kanë të drejtën e prezumimit të pafajësisë deri në përfundim të gjykimit por sështë puna ime dhe as e ps që të kërkojë pafajësinë e tyre. Ky është rasti për tu përsëritur juve dhe të gjithë të tjerëve që do të marrim besimin e shumicës tonë të mandatuar për të 3 herë trresh si forcë qeverisëse. PS nuk është zyrë avokatie e të pandehurve të akuzuar nga drejtësia por është fuqia e votuar nga populli i saj. Korrupsioni rryshfeti bashkishi  nuk kanë ngjyrë politike janë e zeza errësira llumi me të cilin duhet dhe do të përballemi për të vazhduar të rformojmë Shqipërinë. Kush shkel të drejtat e qytetarëve, i vetëm para drejtësisë. Të refuzojmë çdo lloj mbrojtjeje për këdo që bie pre e tyre të udhëheqim popullin drejt majës. Kryebashkiaku i liushnjes do të shkarkohet nga detyra dhe tdo tqë të përjashtohet nga Ps. Masat do të rishikohen vetëm nëse do të dalë i pafajshëm”tha Rama.

Të Fundit