Masakra ka marrë një vëmendje të madhe nga mediat dhe aktivistët, të cilët kanë vite që përpiqen të ndalin këtë praktikë në këto ishuj dhe tashmë duket se kanë më shumë shpresë për t’ia arritur qëllimit.