Pas denoncimit në Stop/ Shqiptare nga e gjithe bota ndihmojne pacientin qe vuante nga semundja e rralle!

Pak ditë më parë emisioni “Stop” transmetoi rastin e qytetarit nga Elbasani Sabri Ceka, i cili denoncoi mungesën e ageve, nëpërmjet të cilave, ai merr medikamentet për sëmundjen e rrallë që ka, Hemofili A, një sëmundje gjaku.Pas transmetimit të shqetësimit, Stop pati reagime të shumta nga institucione e qytetarë. Vetë Sabri Ceka, shprehet, se i kanë shkruar në facebook, 2 mjekë nga Mati, njëri prej të cilëve i premtoi sigurimin e ageve për një vit. Një zonjë, që jeton në Gjermani, i është ofruar për ta ndihmuar, Familja Kacani nga Fieri,i është gjendur me 19 age. Infermierja Brikena nga Malta me 22 copë të tilla.Po kështu Spitali i Elbasanit i ka siguruar 4 age.Përvec ageve,infermierja sjell si risi dhe tekniken e re mjeksore, për vendosjen e portit, e cila nuk sforcon organizmin dhe kursen age. Kjo teknike mundëson, që një age të qëndrojë 7 ditë në trup, pa qenë nevoja, që pacienti të shpohet 2 herë brenda javës.

Të Fundit