Mungesa e fizikes ne gjimnaz, djeg maturanten e ekselences nga mjeksia-Stop-24 Shtator 2021

Jemi në Durrës për problemin e maturantes, Dajana Suci, e cila ka përfunduar gjimnazin “Dom Nikoll Kacorri” me rezultate të shkëlqyera, por nuk ka arritur të jetë fituese në asnjërën prej degëve të mjeksisë, që ishte dhe ëndrra e saj.Kjo, për shkak, se në vitin e tretë nuk ka bërë fizikë, pasi nuk bëhej dot një klasë me këtë lëndë, ndaj dhe i është llogaritur 4 në sistemin e pikëve.Albano Zhapaj, ekspert i arsimit, shpjegon, se në formulën e përllogaritjes së pikëve, ka rëndësi të vecantë fizika e vitit të 3-të.Ne i drejtohemi gjimnazit në zonën e ish-Kënetës dhe drejtuesja e kësaj shkolle shprehet, se për fizikën me zgjedhje në vitin e tretë, ka qenë vetëm Dajana, por që të hapej një klasë me këtë lëndë, duheshin të paktën 15 nxënës.

Të Fundit