Mashtrimi/ Nigeriani i zhvati parate, duke e shpallur fituese te 100 mije eurove-Stop-25 Qershor 2021

Një zonjë nga Fieri është mashtruar nga një person i huaj në Facebook. Një mesazh, e bënte atë fituese të plot 100 mijë eurove. Por, që te merrte certifikatën e cmimit, duhej të dërgonte para herë pas here, me anë të transfertave. Personi, që sipas prefiksit dhe adresës së transfertave, është një shtetas nigerian, i dërgonte disa emra dhe të dhëna dhe zonja bënte transferta. Në total ajo dërgoi 1800 euro, derisa kuptoi, se kishte rënë pre e një mashtrimi.Nga numri i shpeshtë i transfertave, asaj i është bllokuar karta e identitetit.Po të shohim profilin në facebook, me të cilin ka komunikuar zonja, shohim, se aty publikohen video me para dhe lojra absurde, ku njerëzit duhet thjesht të komentojnë dhe të shpërndajnë postimin. Në ktë mënyrë mund të fitojnë 180 mijë euro, apo 200 mijë euro.Eksperti i internetit dhe teknologjisë kompjuterike,Tomi Kallanxhi, jep disa këshilla, duke nënvizuar, se nuk duhen dërguar para përmes transfertave të shpejta, por vetëm përmes bankave. Kallanxhi thotë, se raste të tilla as nuk mund të zgjidhen, pasi nuk mund të arrestosh dikë në Nigeri.

Të Fundit