Mallakster: Bashkia grabit pronen private e kryen aktivitet pa leje! 28 nentor 2018

Emisioni “Stop” është ndalur në fshatin Visok të Ballshit, për denoncimin e qytetarit Gramoz Malaj.Ai thotë, se bashkia e Mallakastrës i ka hyrë në pronën, që ka me dokumenta dhe merr rërë bituminoze.Kryetari i bashkisë, Agron Kapllanaj,thotë në intervistë, se vendi i gërmimit është në kufi me pronën private, ndaj mund të ketë prekur pak. Kapllanaj pohon, se nuk ka leje shfrytëzimi dhe asnjë lloj dokumenti tjetër, që ta lejojë të kryejë këtë aktivitet.Juristi i drejtorisë rajonale të Mjedisit Fier,deklaron, se për këtë aktivitet bashkia e Mallakastrës duhet të ketë patjetër leje shfrytëzimi e leje mjedisore. Sipas tij, puna jo vetëm do të bllokohet, por do të shkojë edhe në prokurori.

Të Fundit