Kurbin/ nuk terheq dy muaj pensionin social se ishte semure, humbet parate – Stop – 26 Nentor 2020

Jemi në bashkinë e Kurbinit për shqetësim e Lize Çoku, e cila është 71 vjec dhe jeton vetëm me bashkëshortin. Në muajt shtator-tetor, për shkak të problemeve shëndetsore, nuk ka mundur të shkojë në postë, për të tërhequr pensionin social.Kur është drejtuar në nëntor, I kanë thënë, që nuk mund t’I marrë dy muajt e prapambetur në një shumë prej 154 mijë lekësh të vjetra. Përgjegjësja e Sigurimeve Kurbin shprehet, se në bazë të një VKM-je, të gjithë pensionistët e pensionit social, të cilët nuk paraqiten çdo muaj për ta tërhequr atë, nuk mund ta marrin më vonë dhe e humbasin të drejtën e shumës përkatëse.

Të Fundit