Kompetencë e kujt është pastrimi i portit të Durrësit? Bashkia dhe Autoriteti Portual Detar refuzon

Denoncimi i radhës na vjen nga Porti i Peshkimit.Olsi Simsija, Administrator i OMP, shprehetnë Portin e peshkimit në Durrës ka mbi 100 subjekte, që i paguajnë taksa Bashkisë Durrës, por bashkia nuk i merr mbetjet.Prej vitesh porti i peshkimit është pastruar nga vetë peshkatarët si dhe një firmë nënkontraktore, që merret me pastrimin e mbetjeve. Nga i gjithë buxheti i portit, 30 % shkojnë për firmën, e cila së fundi ka dyfishuar tarifat.Mes mbetjeve, që duhen menaxhuar ka rrjeta, litarë, bombula oksigjeni etj. Vetë administrata e portit të peshkimit i ka cuar shkresa bashkisë e Ministrisë së Bujqësisë, pa marrë përgjigje.Ne iu drejtuam bashkisë sëDurrësit, e cila premton të ulet dhe ta zgjidhë problemin me peshkatarët, pasi vetëm tani ka marrë dijeni. Bashkia thotë, se nuk e ka kompetencë, që të pastrojë territorin e portit. Po kështu zëdhënësja e Autoritetit Portual Detar, thotë, se as kompetencë e këtij institucioni nuk është pastrimi i portit të peshkimit, pasi është nën administrimin e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural. “Stop” iu drejtua Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural me një shkresë zyrtare, që t’i japë zgjidhje kësaj problematike. Por në përgjigjen e Ministrisë, thuhet, se i kanë nisur një shkresë Bashkisë Durrës, që bashkë me drejtuesit të portit të ulen dhe ta zgjidhin problemin, pasi është kompetencë e tyre.

Të Fundit