Kërkon çertifikatë me vulë apostile, zbulimi që bëri e çon në gjyq!

Astrit Bregu ndodhet në Itali dhe me anë të një video telefonate, na tregon refuzimin nga Ministria e Jashtme për t’u pajisur me vulë apostile për certifikatë familjare. Sipas tij problem është vendlindja e vajzës, që është në Greqi.Çertifikata e vajzës e ka vendlindjen Greqi, sepse kështu është shkruajtur në vitin 2003.Vajza ka lindur në Larisa të Greqisë. I drejtohemi gjendjes civile të lagjes numër 10 në Durrës, ku mësojmë, se ka dy akte lindjeje, një nga Greqia dhe një tjeter të prodhuar në Bogovë të Skraparit në vitin 2003. E vetmja zgjidhje mbetet gjykata, ku duhet të anulohet akti i Shqipërisë dhe të bëhet procedura referuar aktit të Greqisë.

Të Fundit