Kamera e fshehtë e Stop e nxorri zbuluar, rektorja e Shkodres arratiset!

Pas transmetimit të rastit flagrant korruptiv në Universitetin e Shkodrës, ministrja e arsimit Evis Kushi ka urdhëruar pezullimin nga detyra të rektorit të universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, zonjës Suzana Golemi.Pezullimi nga detyra, -thuhet në njoftimin zyrtar,-bëhet me motivacionin “për shkak të shkeljeve të rënda të ligjit, të trasmetuara në emisionin investigativ “Stop”.Në ushtrimin e funksioneve të rektorit, gjatë pezullimit të zonjës Golemi, ngarkohet Rajmonda Kërcira,me detyrë zëvendësrektor.Mbrëmjen e të mërkurës, pas një denoncimi ndaj rektores së Universitetit “Luigj Gurakuqi”,Suzana Golemi dhe pedagoges Donalda Laçej, të lëndës biokimi mjeksore për 3 degë, mami, infermieri dhe fizioterapi, kamera e fshehtë e emisionit “Stop” provoi korrupsionin. Një student dha 150 euro në zyrën e rektores, për të kaluar provimin. Një tjetër shqetësim i studentëve ishte dhe libri i biokimisë mjeksore, libër me autorësine e dy pedagogeve në fjalë. Teksti është i vështirë, për t’u deshifruar, por studentët detyroheshin ta paguanin 55 mijë lekë të vjetra.

Të Fundit