Jordanezit qiramarrës bllokohet malli i skaduar në magazinë, pronari shqiptar 8.5 milionë lekë dëm

Demir Betoja denoncon në “Stop”, se ka dy vjet, që magazina e tij rri e bllokuar për shkak, se qiramarrësi, një shtetas jordanez, kishte futur mall të skaduar, që u bllokua nga AKU. Betoja tregon, se pak ditë, pasi u bllokua malli, disa persona nga AKU shkuan në mgazinë me një kamion të mbledhjes së mbeturinave, por për shkak të mungesës së një inspektori, produkti nuk u mor dhe magazina ka 2 vjet me celës.Në AKU na thonë, se nuk bëjnë asnjë lëvizje, pasi cështja ka shkuar prokurori dhe gjykatë. Një vendim i shkallës i gjyqtarit Albert Mickaj, ka vendosur, që malli i skaduar, të lihet në ruajtje tek magazina e Betojës.Nga ana tjetër shtetasit jordanez iu la hapësirë, për të ikur nga Shqipëria.Në prokurorinë e Tiranës mësuam, se prokurori, që kishte cështjen, ka ikur nga sistemi për shkak të vettingut dhe cështja është në Apel, që nga janari 2023.I dëmtuari i vetëm është pronari i magazinës Demir Betoja, që nuk asnjë lidhje me cështjen, por vetëm llogarit dëmin financiar prej 8.5 milionë lekësh.

Të Fundit